قوانین مالیاتی در امارات : حتما شنیده اید که کشور امارات به بهشت مالیاتی معروف است. معافیت های مالیاتی مختلف و نرخ پایین مالیات در امارات موجب شده تا بسیاری از سرمایه گذاران بین المللی، این کشور را به دیگر کشورهای مطرح جهان ترجیح دهند.
قوانین مالیاتی دبی و تسهیل شرایط برای افراد خارجی یکی از مهمترین دلایل مهاجرت از کشورهای مختلف به ویژه ایران به امارات است. در این بین، خرید ملک در دبی بدون پرداخت مالیات یکی از اصلی ترین انگیزه های سرمایه گذاری و مهاجرت به دبی است که دریافت اقامت این کشور را نیز به همراه دارد.
اگر قصد سرمایه گذاری یا خرید ملک در دبی را دارید، پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب همراه سایان هوم دبی باشید.
انواع مالیات در دبی
اگر قصد مهاجرت به دبی و کشور امارات را دارید، اطلاع از انواع مالیات در دبی امری ضروری محسوب می شود. با اینکه امارات به عنوان بهشت مالیاتی در دنیا شناخته می شود و معافیت های مالی مختلفی برای شهروندان خود و همچنین مهاجران دارد؛ اما در بخش هایی پرداخت مالیات در این کشور الزامی است.
همانند بسیاری از کشورهای عربی، امارات نیز درآمد قابل توجهی از نفت دارد. همین امر موجب شده مسئولان این کشور برای رفاه حال شهروندان از دریافت مالیات هایی صرف نظر کنند. در دبی و دیگر شهرهای امارات افراد از پرداخت مالیات هایی همچون مالیات بر درآمد، مالیات بر دارایی، مالیات بر ارث، مالیات حقوق و دستمزد و … معاف هستند.
در مقابل پرداخت های مالیاتی دیگری در نظر گرفته شده است که در ادامه به بررسی مفصل آنها می پردازیم.
مالیات خرید ملک در امارات
یکی از مهمترین مباحث مالیاتی درباره کشور امارات، در حوزه خرید ملک در دبی و امارات است. به طور کلی خرید و فروش ملک در دبی و دیگر شهرهای امارات مشمول مالیات نمی شود و طبق قوانین مالیاتی در امارات، مالیات خرید ملک صفر است.
همین امر موجب شده دبی به عنوان یکی از بهترین شهرها برای سرمایه گذاران در حوزه ملک شناخته شود. با اینکه خرید ملک در دبی بدون مالیات است اما هزینه هایی باید پرداخت شود. برخی از افراد این هزینه ها را به عنوان مالیات ملک در نظر می گیرند اما باید بدانید که این هزینه ها در مقایسه با بسیاری از کشورهای منطقه نرخی بسیار پایین دارد.
یکی از هزینه های مهم که افراد به ویژه مهاجران خارجی باید هنگام خرید املاک در دبی پرداخت کنند، هزینه هاوسینگ است. این هزینه که با نام مالیات شهرداری شناخته می شود، شامل هزینه برق و آب بوده که نرخ آن 4 درصد است.
همچنین برای انتقال مالکیت املاک و مستغلات در امارات باید هزینه ای پرداخت شود. نرخ مالیات انتقال ملک در دبی 4 درصد است که این نرخ در شهرهای دیگر مانند ابوظبی متفاوت می باشد.
مالیات اجاره ملک در امارات
طبق قوانین مالیاتی در امارات، نرخ مالیات اجاره در مناطق گوناگون این کشور متفاوت است. افرادی که در دبی زندگی می کنند باید 5 درصد از بودجه اجاره خود را به عنوان مالیات بر اجاره املاک پرداخت کنند.
یعنی مستاجران املاک مسکونی در دبی باید پنج درصد از مبلغ کل اجاره سالیانه خود را به عنوان مالیات بپردازند. این مالیات برای اجاره ملک های مسکونی وضع شده است و برای املاک تجاری نرخ آن 10 درصد است. همچنین صاحبان املاک باید سالانه 5/2 درصد از اجاره دریافتی خود را به عنوان مالیات پرداخت کنند.
شهر دبی جزو گرانترین شهرهای امارات محسوب می شود و مالیات بر اجاره آن نیز بالاتر از دیگر شهرها است. برای مثال در ابوظبی اجاره ملک از شهروندان امارات دریافت نمی شود و فقط مهاجران ملزم به پرداخت سه درصد از اجاره سالانه خود به عنوان مالیات هستند. همچنین در شهری مانند شارجه نیز نرخ این مالیات برای همه افراد اماراتی و مهاجر دو درصد است.
یکی از نکات مهم درباره مالیات اجاره در دبی، پرداخت قسطی است. دولت امارات برای رفاه حال بیشتر افرادی که توانایی پرداخت مالیات اجاره به صورت یکجا را ندارند، تسهیلات خوبی در نظر گرفته است. این افراد می توانند طبق شرایطی مالیات خود را در چندین قسط پرداخت کنند.
مالیات بر ارزش افزوده در امارات
مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات است که به صورت غیر مستقیم در هر مرحله از زنجیره تولید و تامین یک کالا به آن تعلق می گیرد. این مالیات توسط مصرف کنندگان نهایی پرداخت می شود.
در گذشته مصرف کنندگان از پرداخت این مالیات معاف بودند اما از ژانویه 2022 با تغییر قوانین مالیاتی در امارات، مالیات بر ارزش افزوده به لیست مالیات های پرداختی اضافه شد. نرخ ثابت مالیات ارزش افزوده کالاها و خدمات در دبی پنج درصد است. برخی از کالاها و خدمات شامل این نوع مالیات نمی شوند. برای مثال از زمان شیوع بیماری کرونا، کشور امارات قانون مالیات بر ارزش افزوده کالاهای بهداشتی و ضدعفونی کننده مانند ماسک، دستکش یکبار مصرف و … را حذف کرد.
بد نیست بدانید که مالیات بر ارزش افزوده در دبی برای گردشگران شرایط متفاوتی دارد. افرادی که به کشور امارات سفر می کنند می توانند طبق شرایطی مالیات بر ارزش افزوده کالاهای خریداری شده را بازپس بگیرند. اگر فروشنده عضو طرح بازپرداخت مالیات برای گردشگران باشد و خروج گردشگر از کشور پس از 90 روز از زمان خرید صورت بگیرد، مبلغ مالیات بازگردانده می شود. برای سهولت در این امر، دستگاه های مخصوصی در فرودگاه ها، بنادر و گذرگاه های مرزی امارات قرار داده شده است تا گردشگران مشمول بتوانند مالیات بر ارزش افزوده کالاهایی که خریده اند را بازپس بگیرند.
مالیات کالاهای غیرمستقیم در امارات
از آنجایی که کشور امارات اهمیت خاصی برای سلامتی شهروندان خود و حفظ محیط زیست قائل است، بر یکسری از کالاها مالیات در نظر گرفته است. به طور کلی کالاهای مصرفی مضر در دبی و دیگر شهرهای امارات مشمول مالیات غیر مستقیم می شوند. نرخ این مالیات بر روی هر محصول متفاوت است و ممکن است تا 100 درصد نیز باشد.
از مهمترین محصولات مضری که در قوانین مالیاتی امارات برای آنها مالیات غیرمستقیم در نظر گرفته شده است می توان به نوشیدنی های گازدار و انرژی زا، تنباکو و دخانیات، دستگاه های الکترونیکی مصرف دخانیات، نوشیدنی های دارای شکر زیاد، ژله ها و پودرها، نوشیدنی های حاوی کافئین و جنسینگ و … اشاره کرد.
مالیات شرکت در امارات
مالیات شرکتی نوعی مالیات مستقیم محسوب می شود که بر در آمد خالص شرکت ها و کسب و کارها وضع می گردد. طبق قوانین مالیاتی در امارات فقط شرکت های نفتی و بانک های خارجی ملزم به پرداخت این نوع مالیات بودند. اما از ژوئن 2023 بسیاری از شرکت ها و کسب و کارهای دیگر نیز مشمول پرداخت مالیات شرکتی شدند.
براساس تغییرات قوانین مالیاتی، شرکت های ثب شده در دبی و دیگر شهرهای امارات که سود سالانه خالص 375هزار درهم و بیشتر دارند، باید مالیاتی 9 درصدی پرداخت کنند.
با اینکه قانون مالیات شرکت ها در امارات تغییر کرده است، اما همچنان این کشور بسیار مورد توجه سرمایه گذاران خارجی است. زیرا نرخ مالیات نسبت به دیگر کشورها در امارات پایینتر است.
باید بدانید که شرکت ها و کسب و کارهای مناطق آزاد قوانین مالیاتی متفاوتی دارند و برای آنها معافیت های مخصوصی در نظر گرفته شده است. شرکت ها در این مناطق تا 50 سال از پرداخت مالیات معاف بوده و مشمول مالیات واردات و صادرات نیز نمی شوند. اما شرکت هایی که هم در مناطق آزاد و هم در مناطق معمولی امارات فعالیت دارند شامل این قانون معافیت مالیاتی نیستند.
همچنین اگر شرکت های مناطق آزاد با شرکت های ثبت شده در سرزمین اصلی امارات مراودات تجاری داشته باشد، باید در پایان سال مالیاتی، مالیات بر درآمد حاصل از همکاری را پرداخت کند.
مطابق با قوانین مالیاتی در امارات شرکت هاییی همچون سازمان های عام المنفعه، موسسات خیریه، صندوق های سرمایه گذاری و شرکت های دولتی از پرداخت مالیات شرکتی معاف هستند.
مالیات گردشگری در امارات
امارات یکی از کشورهای شناخته شده در صنعت گردشگری جهان است. سالانه توریست های زیادی به دبی و دیگر شهرهای امارات سفر می کنند. همین امر موجب شده در قوانین مالیاتی امارات، بخشی به مالیات گردشگری اختصاص یابد. این مالیات به عنوان پشتوانه خوبی برای دولت این کشور در جهت رشد و توسعه حوزه گردشگری و دیگر بخش های کشور تبدیل شده است.
نرخ مالیات گردشگری در دبی و دیگر شهرهای امارات مانند ابوظبی با یکدیگر متفاوت است. ین مالیات بر بخش های مختلفی مانند هتل ها، اقامتگاه ها، مهمانخانه ها، هتل آپارتمان ها، مراکز تفریحی و … اعمال می شود.
به طور کلی گردشگرانی که به امارات سفر می کنند باید در بخش های زیر درصدی از هزینه را به عنوان مالیات پرداخت کنند:
هتل ها: 10 درصد قیمت اتاق
خدمات: 10 درصد
هزینه های گردشگری: 6 درصد
مالیات شهری: 6 تا 10 درصد
هزینه های شهرداری: 0 تا 10 درصد
سخن پایانی
با اینکه قوانین مالیاتی در امارات کمی پیچیده است و سیاست های مختلفی در بخش های گوناگون دارد؛ اما به طور کلی این کشور با ارائه تسهیلات مالیاتی ویژه به گزینه ای جذاب برای مهاجرت تبدیل شده است. سرمایه گذاران ملکی به دلیل معافیت های مالیاتی و نرخ پایین مالیات در امارات به نسبت دیگر کشورهای منطقه و حتی جهان، این کشور را برای سرمایه گذاری و زندگی انتخاب می کنند.
اگر شما هم قصد مهاجرت به امارات و خرید ملک در دبی را دارید و می خواهید به خوبی با قوانین مالیاتی در دبی آشنا شوید، برای دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان سایان هوم دبی تماس بگیرید.